RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber muslimer boikotte demonstrasjon

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Tidligere leder av Muslimsk Studentsamfunn, Usman Rana, karakteriserer de som står bak trusselvideoen i svært sterke ordelag. Han ber om at alle muslimer boikotter demonstrasjonen fredag.

Usman Rana som i dag er lege, sier til Dagbladet at gruppen som står bak den tillyste demonstrasjonen utenfor Stortinget og trusselvideoen mot kronprins Haakon, statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre - under parolen «Norske soldater ut av Afghanistan» - ikke taler på vegne av norske muslimer.

- Dette er en håndfull personer som forsøker å spre sitt hatefulle budskap via internett. Det er en gjeng med ekstremistiske utskudd som med sine meninger og truende atferd bryter mot grunnleggende islamske prinsipper, sier Rana til Dagbladet.

Usman Rana mener det er viktig å erkjenne at ekstreme meninger finnes, men han er tydelig på at slikt ikke må bagatelliseres. Han understreker bestemt at bakmennene ikke representerer norske muslimer.

- Denne lille gruppen får utløp for sin aggresjon i form av religiøs ekstremisme. Det er en plikt for alle troende muslimer å ikke la disse menneskene få spre sitt budskap, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere