RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber norske turister vise aktsomhet i Thailand

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Norske myndigheter ber reisende til Thailand holde seg orientert om situasjonen, etter at det de siste dagene har vært omfattende demonstrasjoner i Bangkok.

Demonstranter har okkupert flere departementsbygg, og norske myndigheter anbefaler turister å unngå store folkemengder og områder der det er varslet demonstrasjoner.

Protestdemonstrasjonene blir ledet av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban, som mener regjeringen er korrupt og at Thaksin Shinawatra, som bor i eksil, styrer landet gjennom sin søster, statsminister Yingluck Shinawatra.

Norges ambassadør til Thailand, Katja Christina Nordgaard, forteller at de får mange henvendelser fra nordmenn som er i eller skal til Thailand.

- Bangkok er en millionby, og demonstrasjonene er i avgrensede områder. Det er ingen grunn til å ikke komme hit, men vi har sagt at folk skal holde seg unna demonstrasjonene i tilfelle situasjonen kommer ut av kontroll, sier Nordgaard til NTB.

Utenriksdepartementet oppfordrer i tillegg reisende til å registrere kontaktopplysningene sine på reiseregistering.no for å få oppdateringer om lokale hendelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere