RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Camilla Flaatten, Nettavisen)

Ber næringslivet surfe på Asia-bølgen

Nærings- og handelsministeren drar 1. påskedag på rundtur i Asia.

OSLO (NTB): Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) drar 1. påskedag på en drøy ukes rundtur til fem asiatiske land.

Giske skal besøke Myanmar, Vietnam, Laos, Bangladesh, og Thailand.

- Skal jobbe hardt
- Verden er i endring. Asiatisk økonomi blir stadig viktigere. Norsk næringsliv har alle forutsetninger for å surfe på Asia-bølgen og den økonomiske veksten i regionen. Vi skal være ydmyke i denne satsingen, men samtidig jobbe hardt for å bedre rammebetingelsene for norsk næringsliv ute, sier Giske.

Giske skal ha politiske samtaler og møte representanter for norsk næringsliv som har etablert seg i Asia.

Satser i Myanmar
Med til besøket i Myanmar er representanter for norske bedrifter som har interesse for virksomhet i landet. Formålet med besøket er å opprettholde den gode kontakten mellom norske og myanmarske myndigheter om den videre sosiale og økonomiske utviklingen i Myanmar, heter det i en pressemelding fra Nærings- og handelsdepartementet.

Statkraft i Laos
I Laos skal Giske blant annet besøke vannkraftselskapet Theun Hinboun Power Company som driftes og vedlikeholdes av Statkraft. Vannkraftselskapet åpnet i januar to nye kraftstasjoner, en ny dam og en ny kraftlinje. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere