RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om 13 års fengsel i drapssak i Fredrikstad

Fredrikstad (NTB): Aktor har lagt ned påstand om 13 års fengsel for 50-åringen som er tiltalt for å ha stukket i hjel sin tidligere samboer Teresa Palacios (35) i Fredrikstad.

Forsvarer John Christian Elden ba i sin prosedyre onsdag derimot om at 50-åringen måtte frifinnes, melder NRK. Han ba subsidiært om en dom på rundt fem års fengsel for legemsbeskadigelse.

Påstanden er ett år strengere enn normalstraffen for drap, men likevel i tråd med rettspraksis, mener statsadvokat Torunn Gran.

- Den påstanden har jeg kommet fram til på bakgrunn av sammenligning med tilsvarende saker i den senere tid - avgjørelser fra Høyesterett og lagmannsretten i saker som har mye til felles med denne saken, forklarer Gran.

Da saken startet i Fredrikstad tingrett mandag fastholdt Eldens klient det han har sagt hele tiden: at han ikke drepte Palacios. Påtalemyndigheten mener derimot at 50-åringen i sjalusi stakk gjentatte ganger med kniv om kvelden søndag 13. januar i år. Sjalusien skal være knyttet den drepte kvinnens nære vennskap med en barndomsvenn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere