RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om 16 års fengsel for drap på fostermor

Sist oppdatert:
Tvedestrand (NTB): Aktor har lagt ned påstand om 16 års fengsel for en 35 år gammel mann som er tiltalt for å ha drept sin tidligere fostermor med øks i Tvedestrand sist sommer.

35-åringen har diagnosen paranoid schizofreni, men rettpsykiaterne har under tvil konkludert med at han er tilregnelig, skriver Fædrelandsvennen. Det synet deler statsadvokat Dennis Danielsen.

- Mitt standpunkt er at det ikke foreligger en slik grad av tvil at han kan kjennes utilregnelig. Påtalemyndigheten mener derfor at tiltalte må straffes, sa Danielsen i sin prosedyre i Aust-Agder tingrett mandag.

Han ba samtidig om 15 års fengsel for en 19-åring som også er tiltalt i saken.

- Begge har hatt anledning til å overveie handlingen. Begge valgte imidlertid å hente slagredskaper og fullføre drapet. Dette var ingen impulshandling, sa aktor Danielsen.

Den 57-årige tidligere fostermoren ble slått i hjel i hjemmet sitt på Holt Camping i Tvedestrand. 19-åringen erkjenner å ha slått kvinnen en gang med en øks, men nekter for delaktighet i drapet og for å ha vært med å hente drapsvåpnene i en låve. Danielsen tror ikke på denne forklaringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere