Gå til sidens hovedinnhold

Ber om åtte års fengsel for voldtektstiltalt

Molde (NTB): Aktor ber om åtte års fengsel for en mann i slutten av 30-årene som er tiltalt for å ha voldtatt tre jenter under 16 år i Møre og Romsdal.

Straffesaken mot mannen ble mandag avsluttet i Romsdal tingrett. Tiltalen omfatter også seksuell omgang med barn under 16 år og produksjon og besittelse av overgrepsbilder fordi han tok bilder av den ene jenta, skriver Romsdals Budstikke.

Den tiltalte mannen fra Molde-regionen har innrømmet seksuell omgang med en 15 år gammel jente, men hevder at dette skjedde frivillig. Den angivelige voldtekten skal ha skjedd mens jenta var på et jobbintervju på mannens arbeidsplass. Han har erkjent å ha tatt bilder av denne jenta.

Når det gjelder de to andre jentene, nekter mannen enhver seksuell omgang med disse.

Den tiltalte mannen ble i 2003 dømt for seksuell omgang med barn under 16 år, noe som ifølge aktor, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, skal virke straffeskjerpende.

Mannens forsvarer, advokat Unni Fries, mener påstanden om åtte års fengsel er unødvendig streng, og mener at det ikke er bevist at den tiltalte er skyldig. Hun ba i tingretten om at hennes klient må frikjennes for voldtektene, og at han på mildeste måte dømmes for seksuell omgang med mindreårige og for å ha tatt bilder av den ene jenta, slik han har innrømmet. (©NTB)

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud