RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen

Ber om åtte ukers varetekt

Sist oppdatert:
62-åringen som er siktet etter drapet på en politimann i Mo i Rana onsdag er fortsatt ikke avhørt.

Det har heller ikke fredag lyktes politiet å avhøre den drapssiktede 62-åringen fra Mo i Rana. Nytt forsøk på avhør blir først gjort over helga, opplyser påtaleansvarlig Øyvind Rengård ved Salten politidistrikt i en pressemelding.

Fengslingsmøtet i Salten tingrett går likevel som planlagt lørdag. Påtaleansvarlig Øyvind Rengård vil be om åtte ukers varetekt for mannen. Siktelsen lyder på forsettlig drap.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om konklusjonene i den foreløpige obduksjonsrapporten.

Onsdag ettermiddag ble politimannen Olav Kildal (58) knivstukket og drept under et rutineoppdrag i Mo i Rana. Sammen med en kvinnelig kollega, en politistudent, skulle han hente en psykiatrisk pasient for innleggelse. 62-åringens lege begjærte mannen tvangsinnlagt tirsdag, men på grunn av kapasitetsproblemer på sykehuset ble ikke denne begjæringen fulgt opp samme dag.

Ifølge TV 2 Nyhetene brukte politistudenten vernevest under oppdraget, mens Kildal ikke gjorde det.

Salten politidistrikt er settepolitidistrikt og etterforsker drapet. Kildal var tilknyttet Helgeland politidistrikt. Han etterlater seg forlovede og to barn. Kildal var nær ved å gå av med pensjon etter 34 års tjeneste i politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere