RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om boikott av minlærer.no

Eirik Rossbach Kunnskapsminister Kristin Halvorsen minlærer.no
Eirik Rossbach Kunnskapsminister Kristin Halvorsen minlærer.no Foto: Lars Ravn (Telemarksavisa)
Kunnskapsministeren oppfordrer elevene til å boikotte minlærer.no, men Eirik Rossbach konstaterer at nettstedet er populært.

PORSGRUNN (Telemarksavisa): I høst startet Eirik Rossbach (18) fra Brevik nettstedet minlærer.no . Her kan elever anonymt publisere vurderinger av lærere i videregående skoler over hele landet. Han sier nettstedet daglig har rundt 20 000 besøk. Foreløpig har han hatt reklameinntekter på 3000 kroner. Kostnadene har vært på 4-5000 kroner.

- Når inntektene overstiger utgiftene, kutter jeg ut reklamen. Jeg gjør ikke dette verken for å henge ut lærere eller tjene penger. Mitt mål er å presse fram en velfungerende lærer- og undervisningsevaluering, sier Rossbach til Telemarksavisa. Fra lærerhold er det kommet mange sterke reaksjoner på nettstedet. Virksomheten karakteriseres som en landsdekkende elektronisk gapestokk for lærere.

Ifølge utdanningsnytt.no har en lærer ved Lillestrøm videregående skole sendt et brev til kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV), hvor det bes om at regjeringen griper inn. – Det kan ikke bli en god skole av at lærere er fritt vilt og omdømmet deres kan ødelegges, skriver læreren.

Ber om boikott
I svarbrevet til læreren forteller Kristin Halvorsen at hun har mottatt mange henvendelser angående minlærer.no. Halvorsen beklager at det er lite hun som kunnskapsminister kan gjøre med nettstedet.

- Jeg har likevel tenkt å følge opp saken videre, skriver statsråden. Hun vil oppfordre alle elever til ikke å benytte nettstedet - og samtidig gi elever og lærere råd om hvordan de sammen kan evaluere undervisninga.

Statsråden vil også forfølge saken gjennom partnerskapet Gnist hvor lærerorganisasjonene, KS, Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen, studentorganisasjonene og departementet deltar.

Gir seg ikke
- Jeg skjønner at kunnskapsministeren reagerer. Men nettsiden er lovlig. Det har Datatilsynet bekreftet. Og responsen fra elever tyder på at de neppe til boikotte dette. De vil se evalueringene av lærerne, og de vil skrive sine egne vurderinger, sier Rossbach som til daglig er elev på Skogmo videregående i Skien.

- Det er allerede muligheter for elevene til å evaluere undervisningen anonymt, eksempelvis i elevundersøkelsen?- Jo, men slik det er i dag, får det ingen konsekvenser for dårlige lærere. Andre har omtalt dem som «hellige kuer», og det syns jeg passer godt, ettersom det skal ekstremt mye til for at en lærer kan miste jobben. Jeg legger ned nettstedet når hver eneste skole i Norge - fra grunnskole til høyskole - har en undervisningsevaluering som fungerer.

Sletter lærere
Rossbach sier han leser gjennom alle innleggene før de publiseres.

- Det er bare jeg som driver nettstedet nå. Men jeg leser gjennom alt. Jeg publiserer det meste. Det jeg sletter mest av, er lærere som legger inn positive vurderinger av seg selv.- Frykter du at denne virksomheten vil få konsekvenser for deg som elev?

- Til nå har jeg bare fått sure blikk fra noen lærere. Men det er klart at jeg er redd for at dette vil gå utover karakterene mine. Trynefaktor er ikke akkurat ukjent i norsk skole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere