RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om ett år og tre måneders fengsel for bildrap

Stavanger (NTB): Aktor mener 25-åringen som er tiltalt for å ha kjørt ned og drept to menn i Rogaland i sommer, må dømmes til fengsel i ett år og tre måneder.

Aktor Oddbjørn Søreide sa i retten fredag at han mener det er bevist at den tiltalte 25-åringen er skyldig i uaktsomt bildrap, skriver Aftenbladet.

- Han visste at veistrekningen var farlig. Det har han selv sagt i retten. I tillegg til at han hadde en promille på mellom 1,07 og 1,3, mener jeg det er ført bevis for at han ikke avpasset farten etter forholdene. Han brukte heller ikke fjernlys, som ville gitt ham mulighet til oppdage fotgjengerne, sier politiadvokaten.

Påkjørselen skjedde natt til 21. juli på fylkesvei 611 ved Aubøsundet på Bjergøy i Finnøy kommune. Ved siden av krav om fengselsstraff, la Søreide ned påstand om at den tiltalte dømmes til å betale 10.000 kroner i bot og til å miste førerretten i Norge for alltid. Mannen har tidligere erkjent straffskyld for uaktsomt bildrap.

I retten kom det fram at begge de to fotgjengerne som ble påkjørt og døde, var kledd i mørke klær, og ingen av dem brukte refleks. Det var ifølge vitner veldig mørkt.

Fotgjengere skal i utgangspunktet gå på venstre side av veien, men i dette tilfellet gikk de på høyre side. I dette området var dette naturlig, siden de på høyre side var mer synlige for bilistene, sier Søreide og understreker: (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere