Gå til sidens hovedinnhold

Ber om fengsel i 16 år for overgrepstiltalt mann

Påtalemyndigheten ber Nedre Romerike tingrett idømme en mann til fengsel i 16 år for nettovergrep mot flere enn 250 gutter.

Aktor Per Egil Volledal sa i retten at man i påtalemyndigheten har vært i tvil om mannen i 40-årene bør dømmes til forvaring. Tvilen kom imidlertid den tiltalte til gode og statsadvokaten konkluderte med at det bare legges ned påstand om tidsbestemt straff, melder TV 2.

I stedet for forvaring la statsadvokaten ned påstand om fengsel i 16 år for mannen.

Ifølge tiltalen har forholdene pågått fra februar 2014 til januar 2018. Saken ble kjent for politiet da ett av ofrene anmeldte mannen høsten 2017. Mannen ble pågrepet i januar 2018 og har sittet varetektsfengslet siden.

Han erkjent straffskyld for mange av tilfellene. Han er undersøkt av sakkyndige som har slått fast at han er pedofil.

Han skal ha forledet de fornærmede til å utføre seksuelle handlinger med seg selv. Overfor unge gutter skal han ha utgitt seg for å være en eldre jente, mens han har gjort det motsatte overfor kvinnelige fornærmede.

Det er totalt 458 fornærmede i saken, men mannen er tiltalt for overgrep mot om lag 250. For de øvrige forholdene har påtalemyndigheten av hensyn til sakens omfang og kostnader reagert med påtaleunnlatelser.

(©NTB)

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken