RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om fredsmøte på Facebook

Lars Monsen ønsker å møte sauebonden Per Arne Knærdal ansikt til ansikt for å snakke «høflig sammen som vettuge folk» - og ikke gjennom media.
Lars Monsen ønsker å møte sauebonden Per Arne Knærdal ansikt til ansikt for å snakke «høflig sammen som vettuge folk» - og ikke gjennom media. Foto: Vegard Grøtt (NTB Scanpix)
Monsen til sauebonde: «Går det an å be deg på en kopp kaffe, eller be meg selv på en hos deg?»

Avisa Nordland skrev tirsdag om tv-profilen Lars Monsens mye omtalte utspill på Facebook om sau og hund, og at dette er noe Saltdal saueankerlag reagerer på.

Per Arne Knædal er sauebonde og leder i Saltdal sauesankerlag vest, og spør igjen hvorfor Lars Monsen har etablert seg med polarhunder i et prioritert sauebeiteområde, dersom han er så negativ til sauenæringen, skriver Avisa Nordland.

Monsen har fått mange reaksjoner på sin offisielle Facebook-side, etter utspillet.

Også på an.no har debatten rast, og i skrivende stund er det i underkant av 100 kommentarer under saken på an.no.

Les også:  - Skal en sauebonde ha rett til å avlive hunder på stedet?

- Enorm respons
Tirsdag kveld skrev Lars Monsen et nytt innlegg på Facebook, i etterkant av Avisa Nordlands sak - som også ble sitert i en rekke andre media.

«Dette blir mitt siste innlegg i denne saken. Alt i alt er jeg overrasket over hvilken enorm respons spørsmålene mine har fått. Jeg føler det som om jeg har tatt lokket av ei gryte der det fosskoker», skriver Monsen innledningsvis.

LES OGSÅ: Se alle spørsmålene Lars Monsen skrev på Facebook her.

- Et stort tema blant folk
Han skriver videre at han har slettet mange av meldingene.

«Min mening er bare en på lik linje med alle andres. Jeg hører til blant dem som vil ha både sau, rovdyr og hunder. Det er veien dit vi er uenige om. Men det må da være lov å ha en mening uten å bli sjikanert både av media og privatpersoner?» skriver Monsen og fortsetter:

«Responsen forteller meg uansett at dette virkelig er et stort tema blant folk, trolig den største uløste, politiske saken vi har innenriks.»

Les også:  Sandra Borch: Lars Monsen på villspor!

- Svært ensidig bilde
Videre i sitt innlegg skriver han at han har fått en tankevekker i forhold til media og han må revurdere sin holdning til journalister:

«Jeg må kanskje innse at min noe steile holdning til journalistene ikke er bra. Papiravisene og deres nettsider får jo gi et svært ensidig bilde», skriver han. skriver han.

- Diskutere som venner
Avslutningsvis henvender han seg til leder i Saltdal sauesankerlag, Per Arne Knædal.

«Går det an å be deg på en kopp kaffe, eller be meg selv på en hos deg?» spør Monsen og fortsetter:

«Så kan vi snakke høflig sammen som vettuge folk, ansikt til ansikt, og ikke gjennom media.»

«Da kan vi klare å holde en god tone og dra til fjells begge to, vel vitende om at vi kanskje ikke er enige i sak, men kan diskutere som venner,» skriver Lars Monsen.

Les flere saker i Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere