Gå til sidens hovedinnhold

Ber om husleieforklaring

Undervisningsbygg har økt husleien med 143 prosent. Bydel Østensjø har dermed ikke råd til å leie rektorboligen ved Østensjø skole til treffsted for psykisk syke.

ØSTENSJØ: Jeg ble forbauset da husleien ble økt fra 270 000 kroner til 450 000 kroner. Jeg ble enda mer forbauset da husleien i januar i år ble økt til 656 000 kroner. Huset er ikke ferdig rehabilitert og husleien kan øke ytterligere. Vi har ikke råd til å leie og jeg er ganske oppbrakt over dette, sier Rune Opstad (Ap) som er leder i Omsorgskomiteen.

Vil har svar

Jeg håper bare verdien på min leilighet vokser like raskt, legger han til.

Bydelsutvalget i Østensjø stiller seg uforstående til den kraftige husleieøkningen og ber nå Undervisningsbygg om en forklaring (se egen sak).

Legges ned

Bydel Østensjø har siden 2004 jobbet med å finne en løsning for bydelens treffsteder for psykisk syke. I 2006 ble det vedtatt at de tre treffstedene i bydelen skulle samlokaliseres i rektorboligen ved Østensjø skole, men slik blir det ikke.

Bydelsutvalget vedtok mandag å legge ned Loftet på Oppsal og Treffet på Skullerud. I stedet blir det opprettet en midlertidig løsning med bruk av lokalene i Kafé X på Oppsal og fortsatt drift av keramikkovnen på Multhaug på Abildsø.

Vil høre på brukerne

Rådet for funksjonshemmede, ved Liv Thorsen (Ap), sluttet seg også til den midlertidige løsningen ved Kafé X og Multhaug.

Brukerne har blitt forespeilet rektorboligen og da synes jeg vi skal ta en ekstra runde med dem og ikke trer løsninger ned over hodet på dem, sa Astrid Arnslett (H) på mandagens BU-møte.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris