Gå til sidens hovedinnhold

Ber om kontrollhøring om 22. juli

Regjeringspartiene i forkant at opposisjonen.

Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Senterparti går inn for å sende statsministerens redegjørelse om 22. juli-kommisjonens rapport til behandling i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè.

- Det er kontroll- og konstitusjonskomiteens ansvar å følge opp saker som omfatter viktige ansvarsområder i det norske samfunnet, sier 1. nestleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè, Per Olaf Lundteigen (Sp), i en pressemelding.

Neste tirsdag møter statsminister Jens Stoltenberg i Stortinget for å redegjøre for det videre arbeidet med 22. juli-kommisjonens rapport.

- Dette er en svært viktig og alvorlig sak, som må behandles med det største parlamentariske ansvar, sier Lundteigen.

- Få alle svarene
Både Høyre og Fremskrittspartitet har tidligere utttalt at de vil vurdere å åpne en sak i kontroll- og konstitusjonskomiteen dersom de ikke får alle svarene de ønsker i Stoltenbergs redegjørelse.

Mandag sa Siv Jensen til Nettavisen at dersom Stoltenberg ikke viser mer handlekraft, kan det bety at det blir åpnet sak i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Da vil jeg understreke hva det betyr, for det er ikke bare politisk spill. Men Stortingets jobb er nettopp det å etterprøve. Da kan man hente inn alle de personene som så langt kanskje ikke har villet si noe, og forhåpentligvis få alle svarene som ikke er her, sa Jensen, og la til:

- Med det utgangspunktet kan Stortinget anbefale noen konklusjoner. Når statsministeren ikke vil ta det ansvaret, så må han være ganske sikker på at Stortinget gjør det, sa hun.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken