*Nettavisen* Nyheter.

Ber om ni års fengsel for dødsvold

Bergen (NTB): Aktor ber om ni års fengsel for 26-åringen som er tiltalt for å ha mishandlet Asbjørn Korneliussen (45) i Bergen i juni i fjor.

45 år gamle Asbjørn Korneliussen døde på sykehus natt til 28. juni i fjor, etter å ha blitt mishandlet i en leilighet ved Melkeplassen i Fyllingsdalen i Bergen.

Ifølge tiltalen var han påført flere alvorlige skader som hver for seg var livstruende. 26-åringen skal dessuten blant annet ha surret en ledning rundt halsen på offeret og brent ham med en lighter.

- Det er forholdsvis åpenbart at mishandlingen i denne saken har et sadistisk preg. Overlegen som vitnet som sakkyndig uttalte at han sjelden har sett maken. Og han har sett en del, sa aktor skriver Bergens Tidende.

26-åringen erkjente straffskyld for den delen av tiltalen som handler om at han etterlot den skadde mannen i bevisstløs tilstand uten å tilkalle legehjelp.

- Jeg tar den straffen jeg får. Det har jeg fortjent. Jeg er ikke stolt over det jeg har gjort, og jeg kan ikke få sagt med ord hvor mye jeg angrer, sa den tiltalte 26-åringen i retten, ifølge avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.