RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om ny høring i Vimpelcom-saken

Sist oppdatert:
Ni av tolv medlemmer i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité er enten åpne for eller ønsker en ny høring om Telenors håndtering av Vimpelcom-saken.

Det viser en ringerunde NRK har foretatt. Komitérepresentantene Per Olaf Lundteigen (Sp), Michael Tetzschner (H) og Hans Fredrik Grøvan ønsker ny høring.

– Hendelsene som har skjedd i dag (fredag) er så alvorlige at det bør være grunn for en ny runde, sier Grøvan.

Telenors styreleder Svein Aaser trakk seg fredag med umiddelbar virkning. Ny informasjon om Vimpelcom-saken gjorde at han ikke lenger hadde næringsminister Monica Mælands (H) tillit. NRK erfarer at denne nye informasjonen blant annet går ut på at Telenors ledelse kjente til Vimpelcoms omstridte investeringer i Usbekistan på et tidligere tidspunkt enn den hittil har innrømmet.

Les også: Telenors styreleder går på dagen

Sps Lundteigen mener at Telenor-ledelsen ikke fortalte hele sannheten under forrige høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

– Med et så radikalt grep fra statsråd Mæland er det helt naturlig at komiteen innkaller til en ny høring hvor både statsråden, tidligere styreleder Aaser og tidligere konsernsjef (Jon Fredrik) Baksaas møter for å for å fortelle sannheten om hva som har skjedd i saken, sier Lundteigen.

Seks av komitémedlemmene NRK har snakket med sier at de er åpne for en ny høring. De tre siste har ikke svart. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere