Politiet ber om hjelp fra publikum til å identifisere ranerne som lille julaften slo til mot Kjelsås postkontor.

Se bildene fra ranet lenger ned i saken.

Forsøkte å åpne hvelvet
To gjerningsmenn slo klokka 09.50 torsdag til mot postkontoret, mens en tredje satt i en ventende bil på utsiden. Det var seks personer inne i lokalet da ranerne kom, to kunder og fire ansatte. Alle ble kommandert ned på gulvet før to ansatte ble tatt med bort til hvelvet og bedt om å åpne det.

- Dette lyktes ikke, og utbyttet fra ranet ble tatt fra kassene. Det dreier seg om mellom 20.000 og 30.000 kroner, sier politiførstebetjent Arvid Utby ved Seksjon for Organisert Kriminalitet ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Avfyrte skudd
Det ble avfyrt skudd i lokalet i forbindelse med ranet, men ingen ble fysisk skadet. Ranerne skjøt med løsskudd, og det ble funnet en patrohylse i lokalet. Politiet vet ikke hva slags våpen som ble benyttet.

Ber om tips
Tips om saken kan gis til Sentralvakten, Oslo politidistrikt på telefon 22 66 99 66.

Politiet har en god beskrivelse av hvordan ranerne var kledd og gikk onsdag ut med denne informasjonen til presse og publikum:

Rosa vinterjakke
Den ene gjerningsmannen var iført rosa vinterjakke med hette. Jakken hadde et sort felt midt på hetten og en sort strek tvers over bryst og rygg. Han hadde et mørkt skjerf eller liknende foran ansiktet. Buksene var sorte og dratt litt ned. Han hadde sorte sko med hvit såle. Han bar på en sølvfarget veske med pynt i ulike farger som ble brukt til å oppbevare ransutbyttet.

Grå hettejakke
Den andre gjerningsmannen har kraftig kroppsbygning og var iført lys grå hettejakke med glidelås med lommer foran. Han hadde et mørkt skjerf foran nedre del av ansiktet, og mørk grå eller blå bukse, trolig jeans, med slitte partier. Sort belte. Mørke sko, trolig av merket Nike Shox.

Var lyse i huden
Begge gjerningsmennene var lyse i huden, og cirka 175–180 cm høye, opplyser politiet, som legger til at en av gjerningsmennene snakket noe gebrokkent norsk.

Fant brennende fluktbil
Gjerningsmennene kjørte i en bil fra stedet i retning Nydalen på gangveien langs Akerselva. En sort Hyundai ix35 personbil av typen SUV ble funnet brennende på gangveien rundt 500 meter fra postkontoret like etter ranet. Politiet tror gjerningsmennene kjørte videre fra dette stedet i en annen sort SUV.

- Interessert i alle opplysninger
- Politiet er interessert i alle opplysninger som kan settes i forbindelse med ranet og observasjoner av personer og kjøretøy som befant seg i området i det aktuelle tidsrommet, sier politiførstebetjent Arvid Utby.

Han sier at politiet så langt ikke har opplysninger som kan sette dette ranet i forbindelse med andre ran.

Særlig er politiet interessert i opplysninger som kan avsløre identiteten på gjerningsmennene. De viser til bildene fra bankens videoovervåkingskamera som viser gjerningsmennene inne i postkontoret.