RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om tips om gaupespor

Oslo (NTB): Hvor mange gauper lever det i Norge? Det vil Statens naturoppsyn finne ut.

Naturoppsynet melder at det nå er tid for den årlige registreringen av bestanden. Til dette trenger myndighetene hjelp av hver enkelt som ferdes ute i skog og mark.

- Snøen har kommet over store deler av landet, noe som betyr gode forhold for bestandsregistrering av gaupe. Overvåking av gaupebestanden i Norge baserer seg på registrering av familiegrupper, det vil si en mor som går i følge med flere årsunger, heter det Naturoppsynets hjemmeside.

- For å få fanget opp flest mulig av familiegruppene er vi avhengig av publikums innrapporteringer. Hvis vi skal få utført gode sporinger, er det viktig at vi får meldingene raskt. Det vil si før sporene snør ned, smelter bort eller blir visket ut av vind, sier Arnfinn Tanem som er rovviltkontakt for kommunene Malvik, Klæbu, Melhus, Skaun og Trondheim i Sør-Trøndelag.

Ansvaret for overvåkingen ligger hos Rovdata. Perioden for registrering startet 1. oktober og blir avsluttet ved utgangen av februar.

Gaupa er et kattedyr og har et sporstempel svært likt en vanlig katt, bare noe større. Sporet etter gaupa er som regel mellom 8 og 10 centimeter i diameter. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere