Gå til sidens hovedinnhold

Ber regjeringen dempe aktiviteten på norsk sokkel

Oslo (NTB): LO-forbundet Industri Energi sendte fredag et brev til regjeringen der forbundet ber om at aktiviteten på norsk sokkel blir dempet.

Brevet er sendt til arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap), miljøvernminister Vegar Solhjell (SV) og olje og energiminister Ola Borten Moe (Sp). Det er forbundsleder Leif Sande som har undertegnet brevet.

Sande og forbundet hans er for tiden sterkt engasjert i en streik for å få inn spesielle pensjonsordninger i tariffavtalen med NHO-forbundet OLF Oljeindustriens Landsforening. I den forbindelse har mange pekt på den høye lønna og korte arbeidstiden oljearbeiderne på sokkelen har.

I brevet skriver Sande at det kommer stadige bekymringsmeldinger fra medlemmene om bruken av overtid. Han hevder at det er mangel på arbeidskraft og at det derfor kommer inn personell som er mindre kvalifisert.

- Det kommer inn mange arbeidstakere som ikke behersker norsk språk og som har en annen HMS-kultur enn nordmenn. Dette opplever mange av forbundets medlemmer som problematisk, heter det i brevet.

Brevet konkluderer med at forbundet ber regjeringen utrede hvordan man kan holde et aktivitetsnivå på sokkelen som reduserer bruken av overtid og legger press på HMS-standarden. (©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger