RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Stoltenberg svare om Moland og French

Oslo (NTB): Dagfinn Høybråten (KrF) ber statsminister Jens Stoltenberg (Ap) svare på hva han kan gjøre for å få de to drapsdømte nordmennene hjem fra Kongo.

I et brev til statsministeren skriver Høybråten at Tjostolv Moland og Joshua French har sittet fengslet under «svært kummerlige forhold» i Den demokratiske republikken Kongo i snart tre år.

- Hva kan statsministeren gjøre for å få de to nordmennene hjem? spør KrF-politikeren i brevet og ber om et skriftlig svar.

Høybråten, som sitter i Stortingets forsvars- og utenrikskomité, mener saken om de to drapsdømte mennene ikke er noen vanlig konsulærsak. Det begrunner han med dødsstraffen mot Moland og French og det at saken tok utgangspunkt i at de to var på spionoppdrag for Norge.

Nordmennene ble pågrepet i mai 2009, mistenkt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo. Tre rettsinstanser har dømt dem til døden for drapet. For å få fortgang i prosessen med soningsoverføring til Norge, valgte de å ikke anke den siste dommen fra juni 2010.

I desember ble de overflyttet fra Kisangani til et fengsel i hovedstaden Kinshasa. Snart har de sittet tre år i fengsel i det sentralafrikanske landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere