RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Ukraina gjøre alt for å hindre splittelse

Berlin (NTB-DPA-Reuters): Tysklands statsminister Angela Merkel oppfordrer ukrainerne om å stå sammen og hindre at landet splittes etter maktskiftet i Kiev.

Merkel hadde mandag en rekke telefonsamtaler med det nye lederskapet i Ukraina. Der understreket hun at det må ta hensyn også til landets østlige og sørlige regioner, der mange er prorussiske, når en ny regjering skal dannes, opplyser Steffen Seibert, talsmann for Merkel.

Seibert sier at det nye lederskapet i Ukraina må prioritere å finne en løsning på hvordan man nå kan stabilisere situasjonen i landet. Han understreker også at EU fortsatt holder døren åpen for Ukraina dersom de ønsker å undertegne samarbeidsavtalen med EU.

Uroen i Ukraina begynte etter at den nå avsatte presidenten Viktor Janukovitsj i november i fjor plutselig trakk seg fra å undertegne avtalen med EU og heller inngikk en avtale med Russland om billig gass og billige lån.

Mandag hadde også NATOs øverstkommanderende i Europa, den amerikanske generalen Philip Breedlove, en samtale med stabssjefen for det russiske forsvaret, general Valerij Gerasimov.

De to ga ifølge nyhetsbyrået Interfax begge uttrykk for bekymring for situasjonen i Ukraina og veien framover. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere