RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber USA og Kina samarbeide om klima

Washington (NTB-Reuters): USA og Kina må umiddelbart starte et tett samarbeid for hindre katastrofale klimaendringer, heter det i en rapport som USAs nye energiminister har vært med på å lage.

De to klimaverstingene må slutte å vente på resultatene av internasjonale forhandlinger, og i stedet forsøke å ta tak i problemet på egen hånd. Ifølge rapporten må amerikanske og kinesiske ledere møtes for å fremme forskning på ren teknologi og unngå frykt for proteksjonisme.

- Hvis ikke disse to landene klarer å overvinne den langvarige striden om dette spørsmålet, så vil det bokstavelig talt ikke bli noen løsning, mener forfatterne.

Og skulle løsningen utebli, vil konsekvensene bli dramatiske.

- Det blir stadig mer selvinnlysende at planeten nærmer seg et punkt hvor det ikke er noen vei tilbake, heter det i rapporten som er utarbeidet av amerikanske Pew Center on Global Climate Change og Asia Society Center on U.S.-China relations.

USAs nyutnevnte energiminister Steven Chu var med og ledet arbeidet med rapporten fram til det ble klart at Barack Obama ønsket å hyre ham til sin regjering. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere