Gå til sidens hovedinnhold

Ber USA og Kina samarbeide om klima

Washington (NTB-Reuters): USA og Kina må umiddelbart starte et tett samarbeid for hindre katastrofale klimaendringer, heter det i en rapport som USAs nye energiminister har vært med på å lage.

De to klimaverstingene må slutte å vente på resultatene av internasjonale forhandlinger, og i stedet forsøke å ta tak i problemet på egen hånd. Ifølge rapporten må amerikanske og kinesiske ledere møtes for å fremme forskning på ren teknologi og unngå frykt for proteksjonisme.

- Hvis ikke disse to landene klarer å overvinne den langvarige striden om dette spørsmålet, så vil det bokstavelig talt ikke bli noen løsning, mener forfatterne.

Og skulle løsningen utebli, vil konsekvensene bli dramatiske.

- Det blir stadig mer selvinnlysende at planeten nærmer seg et punkt hvor det ikke er noen vei tilbake, heter det i rapporten som er utarbeidet av amerikanske Pew Center on Global Climate Change og Asia Society Center on U.S.-China relations.

USAs nyutnevnte energiminister Steven Chu var med og ledet arbeidet med rapporten fram til det ble klart at Barack Obama ønsket å hyre ham til sin regjering. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken