RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berg: - Vi var bedre sist

Henning Berg gledet seg mer over poengene enn over spillet da Lyn slo byrivalen. - Det var ingen stor kamp av oss sier Lyn-treneren.

LYN - VÅLERENGA 2-1

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Henning Berg mener VIF var klart best i 1. omgang, og måtte stramme opp sitt unge mannskap i pausen. Det hjalp, for i 2. omgang var Lyn – anført av Tomasz Sokolowski – mer aggressive. Og skapte flest sjanser.

- I 2. omgang viste vi hvilke kvaliteter som bor i laget. Vi viste en enorm vilje, sto på skikkelig, var uredde og gode i overgangsspillet.

Likevel mente han de spilte bedre i 0-0-kampen mot Start sist helg.

- Det var ingen stor kamp av oss. Vi var bedre borte mot Start, men viljen og energien avgjorde for oss i dag.

Forsvarer Dahlin
Lyn-treneren ville ikke kritisere Johan Dahlin (19) etter missen som førte til Vålerengas mål. Han mener svensken er eliteseriens største keepertalent.

- Han gjorde en feil på corneren, og jeg snakket med ham om det. Men han sto bra etter det, og da er det greit, sier Henning Berg til TV 2 Nettavisen etter kampen.

- Kan ikke forvente mer
Etter kun tre minutters spill, så Dahlin corneren fra Vålerengas Allan Jepsen gå over hodet og hendene og rett i mål. Unggutten, som noe overraskende er førstevalg foran mer rutinerte Eddie Gustafsson, har fortsatt trener Bergs tillit.

- Johan er 19 år og sannsynligvis Tippeligaens største keepertalent. At han gjorde en feil på den scoringen er sånn vi må akseptere. Du kan ikke forvente det samme av ham som av en rutinert, 35 år gammel keeper, mener Berg.

Dahlin var på gyngende grunn flere ganger i 1. omgang. Særlig var han usikker i feltarbeidet, og han kan prise seg lykkelig over at VIF ikke scoret flere etter innlegg fra kantene.

Mentalt overtak
At VIF ikke har slått Lyn på 25 år, tror Berg gir laget et mentalt overtak i oppgjørene.

- Det viktigste er det som skjer på banen. Men det sitter nok noe i bakhodet på spillerne når de vet at det pleier å gå bra. Jeg husker da jeg spilte på Manchester United og vi skulle spille borte mot Everton. Det var kamper vi alltid vant, og det gir spillerne en trygghet. Det gjelder nok våre gutter også, sier han, og fortsetter.

- Det er klart det er spesielt godt å vinne et byderby.

Frisk australier
I tillegg til Sokolowski og forsvarsklippen Steven Lustü (som alltid er god mot VIF), trakk Berg fram sin nye ving, australske Ahmad Elrich, som er på utlån fra Fulham. Elrich scoret seiersmålet og ga pasningen til Henrik Dahl på 1-1-scoringen.

- Han viste i dag hvorfor vi hentet ham til klubben. Han er rask og målfarlig, og blir en overraskelse for mange lag, sier Berg.

Espen Hoff debuterte for Lyn da han kom inn som innbytter mot slutten, uten å utmerke seg nevneverdig.

Hos Vålerenga satt eks-Lyn-spiller Jan Derek Sørensen på benken gjennom hele kampen. Med tanke på kvaliteten i innleggene til VIF-spillerne var det noe merkelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere