Gå til sidens hovedinnhold

Berg blir barneskole

Grunnskoleelevene flytter inn i den videregående skolen, mens det opprettes et akademi for 8.–13. trinn i samarbeid med universitetet i Sogn-området.

BERG/NORDRE AKER: Det går frem av forslaget til skolebehovsplan 2011-2021, som Utdanningsetaten (UDE) legger frem på fredag.

Nordre Aker Budstikke kan allerede nå fortelle at UDE ønsker å flytte den videregående skolen ut av lokalene på Berg, og inn skal en helt ny grunnskole med 630 elever, fordelt på tre paralleller på 1. til 7. trinn.

Skolen er tenkt ferdigstilt i 2014, og skal ta presset på Ullevål og Tåsen. Hvorvidt Ullevål skole også blir bygget ut i Ullevålsalleen 43, er ennå ikke kjent.

LES OGSÅ: Slik blir Oslo-skolen de neste ti årene

Del på Facebook

Akademisk sentrum

Miljøet på Berg skal inn i nye lokaler. Hvor er ikke bestemt, men det vil bli i området rundt Sogn/Blindern/Forskningsparken.

LES OGSÅ: Venstre foreslår «kunnskapsoase» på Sogn

Den nye skolen omtales som «Akademisk sentrum Nordre Aker», og vil få et tett faglig samarbeid med Universitetet og forskningsmiljøene. Den vil bli en kombinert ungdoms- og videregående skole, altså fra 8. til 13. klassetrinn.

I tillegg til å overta for Berg vgs. vil den nye skolen også overta linjen for studiespesialisering fra Fagerborg vgs., som blir omgjort til ungdomsskole.

– En mer sømløs overgang mellom ungdomsskole og videregående opplæring, og videre til universitetet, mener vi vil forebygge frafall, og føre til vårt mål om at 90 prosent av elevene skal fullføre videregående utdanning, sier skolebyråd Torger Ødegaard (H) til Nordre Aker Budstikke.

Skolen vil tilby studiespesialisering, ha byomfattende opptak helt ned på ungdomsskolenivå, og muligens tilby IB-linje (International Baccalaureate) også for ungdomsskolen.

Det vil også vurderes et samarbeid med den tyske og franske skole.

Ny grunnskole i Nydalen

UDE har også tatt innover seg elevveksten øst i Nordre Aker. Prognoser fra foreldreutvalgene ved Disen, Kjelsås og Grefsen har vist fulle skoler i 2013.

I skolebehovsplanen foreslås det å opprette en 1-7-skole i Nydalen med fire paralleller for totalt 840 elever.

Skolebehovsplanen skal nå ut på høring, med tre ukers frist. Deretter revideres forslaget, og vedtas endelig av bystyret i desember i år.

Venstre inviterer til åpent møte i Nydalsveien 21 torsdag 9. juni kl. 19, der du kan si din mening om skolebehovsforslagene i Nordre Aker.

LES OGSÅ: NYHETSKOMMENTAR: "Må ha skoleavklaring nå"

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping