Hør Berg svare på Nettavisens spørsmål om hvorfor hun ikke trakk seg før byrådsmøtet:

OSLO RÅDHUS (Nettavisen): Like etter at det ble klart at hele byrådet i Oslo må gå av som følge av mistillit mot miljø og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG), møtte hun pressen utenfor Oslo rådhus.

– Det har vært en stor ære for meg å være byråd for miljø og samferdsel for Oslo kommune, sa Berg på pressemøtet onsdag ettermiddag.

Berg slo fast at det ikke er aktuelt for henne å sitte i et nytt rødgrønt byråd.

– Det er ikke noen hemmelighet at jeg hadde planlagt å gå av som byråd etter sommeren for å vinne valget og sikre en stor grønn gruppe for Stortinget, sa hun.

Les også: Oslo bystyre vedtok mistillitsforslag mot byråd Lan Marie Berg

- Hadde planlagt permisjon

Hun sa det derfor var naturlig å avklare dette nå i kjølvannet av dramaet i bystyret.

– Jeg hadde planlagt å forlate Oslo-politikken og søke permisjon om en måneds tid uansett, sa Berg.

Hun sa at hun ikke har vært underlagt noe press fra byrådsleder Raymond Johansen om å trekke seg, og svarte nei på spørsmål om hvorvidt Johansen utelukket at hun kunne sitte i et nytt byråd.

Hun påpekte samtidig at MDG ønsker et nytt byrådssamarbeid med Ap og SV, da uten henne. Samtidig kritiserte hun Rødt for å ha støttet mistillitsforslaget.

– Jeg har ikke skjøvet byrådet foran meg. Det jeg er overrasket over, er at rødt går sammen med høyresiden og støtter et grunnløst mistillitsforslag. Byrådet har også stått bak arbeidet som er gjort i denne saken, sa Berg.

Les også: Her sliter Raymond Johansen i et kritisk øyeblikk

Se video: Ordfører Marianne Borgen (SV): - Dramatisk:

Vil endre verden

- Jeg er overrasket over at Rødt går sammen med høyresiden i denne mistillitssaken, fastslår hun til Nettavisen etter sitt innlegg til pressen.

– Hva skal du gjøre nå?

– Det har lenge vært planlagt at jeg skal stille til Stortinget til høsten og jeg tror det er store sjanser for at jeg kommer inn, så nå skal jeg bruke tiden min på å snakke med så mange velgere som mulig, så vi får inn en stor grønn gruppe på stortinget. Da kan vi gjøre som vi har gjort i Oslo, nemlig endre verden for alltid, sier Berg.

Deretter fikk MDG-politikeren spørsmål om hvor skadelig denne saken er for hennes kandidatur til Stortinget. Der var Berg klar i sin sak.

- Jeg tror at det er ganske mange som ser at dette mistillitsforslaget har vært helt grunnløst og at vi har gjort så godt vi kan for å sikre Oslo en trygg og ny vannforsyning, sa hun.

– Deler du oppfatningen som Une Bastholm har kommet med om at dette handler om en suksessfull kvinne, ikke om dårlig saksstyring?

– Nå har det tredje gangen Rødt og andre partier i bystyret som har raslet med sablene eller ønsket å fremme mistillitsforslag og jeg har ikke sett at det har vært så mange andre mistillitsforslag i Oslos bystyre. Det må jeg bare notere det bak øret at de har ment, sa Berg og fortsatte:

– Jeg har forsøkt å gjøre jobben min så godt jeg kan på vegne av Oslos innbyggere og på vegne av den politikken vi skal føre for de velgerne som har stemt for oss, sier hun.

Bystyret mener at Berg har brutt informasjonsplikten i saken om milliardsprekken i Oslos nye vannforsyning.