RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BERGDAHL: Saken til soldaten Bowe Berghdal er temaet i sesong to av podcasten «Serial».
BERGDAHL: Saken til soldaten Bowe Berghdal er temaet i sesong to av podcasten «Serial». Foto: U.S. Army (Reuters)

Bergdahl stilles for krigsrett: Risikerer livstid i fengsel

Sist oppdatert:
Afghanistan-soldaten Bowe Bergdahl skal stilles for krigsrett, tiltalt for desertering og upassende oppførsel overfor fienden, opplyser den amerikanske hæren.

  ID: 11755331

Washington (NTB-Reuters): Bergdahl, som ble frigitt av Taliban i mai i fjor, forsvant fra basen i Afghanistan i juni 2009. Etterforskningen startet etter påstander om at han frivillig forlot sin post, noe som ifølge en av kildene satte andre soldaters liv i fare.

I januar ble det kjent at det amerikanske forsvaret trolig ville tiltale ham for å ha desertert. Et lovbrudd som i seg selv kunne gitt fem år i fengsel.

Nå er Bergdahl i tillegg tiltalt for upassende oppførsel overfor fienden, og på den måten sette andres sikkerhet i fare. Han risikerer dermed livstid i fengsel.

Bergdahl, som har delvis norsk og svensk avstamning, ble frigitt i en omstridt byttehandel som innebar løslatelse og utveksling av fem fanger fra Guantanamo.

Bergdahls advokat bekrefter at saken er oversendt en amerikansk militærdomstol.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere