*Nettavisen* Nyheter.

Bergdølmo klar for Vålerenga

André Bergdølmo er Vålerengas nye toppspillerutvikler.

21.11.11 15:17

Den tidligere Borussia Dortmund- og Ajax-spilleren André Bergdølmo er ansatt som toppspillerutvikler i Vålerenga Fotball. Han begynner i jobben i januar.

- Jeg skal hovedsakelig jobbe rundt a-laget, men jeg skal også bidra i forhold til utvikling av spillere som er på vei opp fra yngre lag i klubben, forteller han til vif-fotball.no

- Stort potensiale

Bergdølmo kommer fra jobben som hovedtrener for Lillestrøms juniorlag.

- I Lillestrøm var jeg hovedtrener og hadde ansvaret for et lag i kamper, her i Vålerenga skal jeg jobbe mer med hver enkelt spiller og samarbeide tett med Andrea Loberto og Kaz Sokolowski.

Den tidligere utenlandsproffen føler ikke at det er problematisk å gå fra Lillestrøm til Vålerenga.

- For supporterne er nok forholdet mellom klubbene mer anstrengt. For meg er Vålerenga en klubb med stort potensiale og mange gode spillere som det skal bli veldig spennede å jobbe med.

- I samarbeid med Martin, Kaz og Andrea håper jeg at jeg kan være med å bidra til at det sportslige produktet i Vålerenga blir bedre. Jeg kommer til å lære mye av de trenerne som er her og de vil forhåpentligvis lære noe av meg, jeg har noen tanker og ideer som jeg tror kan utvikle klubben videre. Til sammen blir produktet bedre.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Digitalsport

Felles forståelse

Bergdølmo har bakgrunn fra nederlandsk fotball og har satt seg godt inn i måten Vålerenga ønsker å spille på.

- Tanken om hvordan forball skal spilles og forståelsen av spillet er viktig. Der har jeg og Martin Andresen en felles holdning. Det er nok en av grunnene til at klubben har hentet meg.

- Jeg har snakket mye med Martin og sett alle kampene i år, så jeg har en god forståelse av hvordan Vålerenga ønsker å spille.

Lang karriere

André Bergdølmo har spilt 63 A-landskamper for Norge. Han spilte seks sesonger i Lillestrøm før han gikk til Rosenborg i 1997. Bergdølmo vant fire seriemesterskap i RBK-trøya og spilte samtlige norske kamper i EM-sluttspillet i 2000. Etter EM gikk han til den nederlandske toppklubben Ajax der han ble omskolert til midtstopper og ble nederlandsk ligamester og cupmester i 2002 som visekaptein for klubben. Sommeren 2003 gikk Bergdølmo til den tyske klubben Borussia Dortmund hvor han spilte to sesonger før han signerte for FC København sommeren 2005. I 2007 gikk han til Strømsgodset der han avsluttet karrieren.

- En kjemperessurs

Utviklingssjef Andrea Loberto er glad for å ha fått Bergdølmo med på laget.

- Han blir en kjemperessurs for oss. Han har mye erfaring, særlig som spiller der han har spilt på det høyeste nivået i Norge, Tyskland, Nederland og Danmark. I tillegg har han en lang landslagskarriere bak seg, sier han til vif-fotball.no.

- Han har også vist han han har god kapasitet som trener gjennom gode resultater i Lillestrøm der han har fått frem flere gode unge spillere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag