RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berge Gerdt Larsen satser på dypt vann

Sist oppdatert:
Den bergensbaserte oljeinvestoren Berge Gerdt Larsen, som er hovedeier i Petrolia Drilling, Petrojack og DNO, vil bygge dypvannsrigg. Sjekk saken her
Berge Gerdt Larsen nøyer seg ikke med å bygge jackuprigger, og satser nå på dypere vann skriver Dagens Næringsliv.

Nå satser investoren på dypvannsrigger, og har bestilt en ny sjettegenerasjons borerigg ved Jurong-verftet i Singapore for til sammen 400 millioner dollar, 2,6 milliarder kroner. Riggen skal være klar i årsskiftet 2009-2010.

- Det er et skrikende behov for nye dypvannsrigger, sier daglig leder i Larsen Oil & Gas, Lars Moldestad til Dagens Næringsliv.

Det er et selskap som går under navnet PetroMena, datterselskap av Larsen Oil & Gas, som har gjort intensjonsavtalen med verftet, og alt tyder på at prosjektet vil bli lagt til Oslo Børs. Dagens Næringsliv skriver at det er aktuelt å inkludere den nye dypvannsriggen i ett av Larsens eksisterende riggrederier, enten Petrojack eller Petrolia Drilling.

- I denne omgang er det gjort en intensjonsavtale med verftet. Nå skal vi arbeide videre med egenkapitalsiden, der det foreligger flere muligheter. Men det er for tidlig å si noe mer om dette i dag enn at børsintroduksjon er en sannsynlig løsning, sier Moldestad til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere