RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen i streik

Sist oppdatert:
Med mindre meklingen fører frem, kan du fra i morgen av parkere hvor du vil, kjøre hvor fort du vil og ikke tenke på å havne i arresten, satt kraftig på spissen.

Fra i morgen av kan det nemlig bli storstreik. Bergen Parkeringsselskap skal ta ut en stor del av arbeidsstokken, og nå kommer også politiet og en rekke andre etter. Som de fleste har fått med seg er det også ferjestreik på toppen av det hele.

- Blir det streik, kommer 80 mann samt 50 i sivil her i politiet i Bergen til å bli tatt ut. Samtlige ledere, seksjonsledere og arbeidsledere blir tatt ut, personell i MC-gruppen til trafikkpolitiet, deler av arrestfunksjonen og noe av styrken på Flesland som vil føre til at det blir bedrenset Schengen-kontroll, sier Jan M. Skulstad, leder i Politiets Fellesforbund Hordaland til iBergen.no.

Sykepleiere og prester
I forbindelse med årets lønnsforhandlinger for UNIO statsområdet i Norge, er blant annet Hordaland og Bergen utpekt som et av områdene hvor UNIO vil ta ut medlemmer i streik dersom den pågående meklingen hos Riksmeklingsmannen ikke fører frem innen onsdag 24 mai kl. 0600.

Forskerforbundet, Politiets Fellesforbund, Norsk sykepleierforbund, Utdanningsforbundet, Norsk Fysioterapiforbund, Norsk Ergoterapiforbund, Diakonforbundet, Presteforeningen og Universitets og Høyskoleutdannedes forbund, blir alle rammet av streiken.

I Hordaland /Bergen har UNIO - stat organisert seg med et konfliktutvalg med representanter for de fleste av de opplistede organisasjoner. Dersom den pågående meklingen på statsområdet ikke fører frem til et forslag som partene er enige om, vil det fra onsdag 24 mai om morgenen bli foretatt et streikeuttak blant UNIO`s medlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere