Gå til sidens hovedinnhold

Bergen kommune innskjerper smittevern – ber folk holde avstand

Alle offentlige arrangementer i Bergen må legge til rette for at de som er til stede kan holde en meters avstand til alle andre i lokalet.

Det opplyste kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen på en pressekonferanse tirsdag.

- Alle utesteder, spisesteder, forsamlingslokaler og arenaer uten plasstildeling skal legge til rette for at alle tilstedeværende kan holde en meter avstand til alle andre i lokalet, sa Rastad.

- Det er en svært alvorlig situasjon vi er i, var de første ordene fra byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på pressekonferansen.

Se også: Nyhetsstudio om coronaviruset

Innfører tiltak

Kommunaldirektør og leder for beredskapsgruppen, Robert Rastad, forteller at vedtakene som allerede er innført blir videreført, og innfører nå følgende tiltak og restriksjoner når det gjelder folkeansamlinger i Bergen:

Han legger til at dette er noe man har sett andre steder i Europa, og at man framover i Bergen må forholde seg til dette.

Rastad legger til følgende vedtak:

- Arrangører skal sikre at arrangørdeltagere kan ivareta god håndhygiene.

- Alle som benytter kollektivtransport skal ivareta en god hygiene og ta hensyn til sine medpassasjerer.

Alle kommunens vedtak er hjemlet i smittevernloven. Det gir kommunen mulighet til å ilegge dem som bryter dem en straff.

Les også: Slik påvirkes idretten

Kan bli straffet

Brudd på reglene kan føre til straff fra bot eller i ytterste fall fengsel i fire år, dersom bruddet fører til tap av menneskeliv.

Byrådsleder Roger Valhammer understreker alvoret i dette:

– Dette er en svært alvorlig situasjon i både by, land og internasjonalt. Det er viktig å understreke at coronaviruset for de aller fleste av oss ikke er dødelig, men samtidig er vårt hovedbudskap og oppgave å beskytte de utsatte gruppene, sier byrådsleder Roger Valhammer.

Den andre oppgaven kommunen har er å sikre drift av helsetjenestene, sier han.

Les også: Corona-tiltak handler dypest sett om respekt for eldre og kronisk syke

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken