RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen kupper «Dansefeber»

Foto: TV Norge
Sist oppdatert:
Fem bergensere gjør krav på tronen i årets «Dansefeber».

(iBergen.no) Av de 20 finalistene som skal kjempe om seier i TV Norges «Dansefeber», er fem deltakere fra Bergen. Den vestlandske invasjonen i dansekonkurransen innbefatter fire jenter og én gutt, i tillegg til to gutter fra Stavanger og Sandnes.

Gjennom nåløye
Av flere hundre påmeldte, kom 70 dansere videre til neste runde i Oslo. Der ble deltakerlisten skåret ned til benet og 20 stykker fikk billett videre til finalen.

Foran tre dommere og programleder Henriette Lien skal deltakerne utføre forskjellige tildelte danse-oppgaver innenfor ulike stilarter. I hvert direktesendte program stemmes to dansere ut av konkurransen, helt til vinneren står igjen med 500.000 kroner i dansestipend.

Imponerte
Da TV-programmet var på auditon-runde i Bergen, var dommerne svært imponerte over talentene.

- Dommerne gikk og smilte bredt i pausen, fordi de hadde sett så mye bra, fortalte Henriette Lien til iBergen.no den gangen.

Blant dem som imponerte var 17-åringene Alexander Steinsbu og Trine Lise Akselsen. Paret skilte seg ut blant de vel 300 påmeldte danserne, allerede mens de øvde på trinnene i venterommet før audition på Hotell Terminus i Bergen. Midt blant hip-hoppere og breakere som «battlet» foran hylende tilskuere, sto de to med svai i ryggen og øvde på klassisk pardans.

Dansepar delt
Begge gikk videre til de 70 beste, men bare Trine Lise klarte seg helt til finalerunden. Anette Stokke (18) er også aktiv sportsdanser fra Mjølkeråen i Bergen, mens Marit Hagen Halvorsen (24) er best på streetjazz og hip hop.

Også Sara Kristine Einbu (18) fra Godvik har spesialisert seg på hip hop og jazz, helt siden barndommen.

- Jeg begynte å riste på rompa da jeg var to år. Hele barneskolen gikk det bare i Michael Jackson på barnerommet. Jeg begynte på kurs da jeg var 13, forteller Einbu i TV Norges presentasjon av finalistene.

Ville sjekke damer
Eneste hanen i kurven fra Bergen er Ole Petter Knarvik (21). Han innrømmer at han begynte å danse for å dra damer. Planen var imidlertid feilslått, men rein trivsel gjorde at han fortsatte likevel.

Tirsdag starter første direktesending på TV Norge, mens finalen går 17. april.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere