RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen-Oslo på 2 timer

Sist oppdatert:
Hvis Høyre får det som de vil, kommer et supertog til å kunne frakte deg fra Bergen til Oslo på to timer og 12 minutter.

Den sørnorske høyfartsringen bør bli en realitet snarest, mener Øyvind Halleraker, stortingsrepresentant for Høyre og medlem av transport- og kommunikasjonskomiteen.

Nå vil partiet ha en utredning av en høyhastighets-ring som går fra Oslo, Drammen, Geilo, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand og tilbake til hovedstaden.

- Et høyhastighetstog vil kunne bringe passasjerer fra Oslo til Bergen på to timer og 12 minutter. Med en fart på fra 210- til 260 km/t vil reisetiden mellom Haugesund og Stavanger bli 25 minutter mens det vil være gjort på 55 minutter å komme til Bergen, sier Halleraker til Haugesunds avis.

Den eneste tekniske utfordringen Høyre-politikeren ser ved prosjektet, er hvor det skal lages undersjøiske tunnelen mellom Bergen og Stavanger.

Halleraker sier til Haugesunds avis at prisen for en ny jernbane vil komme opp i 100 -110 millioner kroner per kilometer. Disse pengene skal imidlertid kunne hentes inn på billettinntekter. Nå håper Høyre at det vil foreligge konkrete planer om den nye jernbane-ringen når Norsk Transportplan skal legges i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere