Gå til sidens hovedinnhold

- Bergen slår ikke denne rekorden

Bergenserne må innse nederlaget. 93 dager med nedbør på rad, klarer selv ikke regnbyen å slå. Les om den nye norgesrekorden.

Bergenserne kan bare innse nederlaget. Eikangermyr i Lindås har satt ny norgesrekord med 93 sammenhengende nedbørsdager.

Det har regnet 81 dager på rad i Bergen, men fortvilte bergensere har sett en fattig trøst i uværet. Mange har trodd at det ustoppelige regnværet i byen i hvert fall ville bety ny norgesrekord i regn, men så heldig er de ikke.

Slått av en myr
Eikangermyr i Lindås i Nordhordland har nemlig satt ny rekord. Der har det regnet hver dag fra 17. oktober til i dag, 17. januar, opplyser Meteorologisk institutt.

«Vi klarer ikke å slå denne rekorden.»

Meteorologkonsulent Linda Kleppe i Bergen

- Vi klarer ikke å slå denne rekorden, sier meteorologkonsulent Linda Kleppe ved Meteorologisk institutt i Bergen til Nettavisen.

Men ikke alle annerkjenner Eikanger Myrs rekord. Henrik Færevåg er redaktør for iBergen.no og han avviser Meteorologisk institutts rekorduttalelse.

- Det er jo ingen som bryr seg om hva som skjer i en myr hvor ingen bor. Dette er helt meningsløst. Vi forholder oss til steder hvor det faktisk bor folk, og Bergen jakter på Bærums rekord, sier Færevåg til Nettavisen.

- Juks
Færevåg kaller rekorden regelrett juks fra Meteorologisk institutt.

- Her har Meteorologisk institutt funnet en myr hvor det regner mye og satt opp en målingsstasjon der, sier Færevåg og ler.

Kleppe forsikrer at rekorden er bekreftet, og her hjelper det lite med anklager om juks.

- På denne målestasjonen har en observatør hentet inn resultatene, sier Kleppe.

«Her har Meteorologisk institutt funnet en myr hvor det regner mye og satt opp en målingsstasjon»

Henrik Færevåg, redaktør iBergen.no

Ren nedbørsstasjon
Enkelte har satset penger på om Bergen ville slå den gamle norgesrekorden, men slik gikk det altså ikke. For mens alles øyne har vært rettet mot Bergen, har Eikanger Myr regnet i stillhet.

- Hvorfor har ikke denne rekordutfordreren blitt oppdaget før?

- Det har sikkert med at dette er en ren nedbørsstasjon. Den måler kun nedbør, og ikke temperatur.

Ifølge værprognosene vil det fortsette å regne i Eikanger Myr frem til helgen, men oppholdsværet kan komme på søndag og avslutte regnperioden både i Eikanger Myr og i Bergen.

- Nedbøren fortsetter i morgen, men det kan bli opphold et helt døgn fra søndag til mandag, sier meteorolog Olav Krogsæter ved Storm til Nettavisen.

- Så bergenserne kan endelig se lyset på søndag?

- Ja, det kan hende.

Trygge veddemål
Det er Betsafe som har tilbudt odds på regnrekorden i Bergen. Selskapets media manager Mikael Mellqvist sier dagens nye rekord ikke påvirker folks veddemål hos dem.

- Oddsen vi ga gjelder rekorden til Bærum, så dette forandrer ingenting for oss, sier Mellqvist til Nettavisen, som forteller at det kan bli aktuelt å åpne for nye veddemål mot rekorden til Eikanger Myr.

iBergen.no lover å følge regnværet tett også torsdag. Følg med...

Hadde du unnet Bergen denne rekorden? Si din mening her:

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken