*Nettavisen* Nyheter.

Bergen under vann

Det kommer byen til å være oftere og oftere i fremtiden. Sjekk de utrolige bildene fra stormfloen.

26.01.08 11:42

(iBergen.no) Rundt klokken 12.50 fredag rant vannet over bryggekanten rundt Bryggen i Bergen. Vi hoppet på den lille fergen «Beffen» for å komme enda nærmere de enorme vannmassene.

På sitt høyeste
Tidlig fredag morgen kunne meteorolog Camilla Øvrebekk fortelle iBergen.nos lesere at tidevannet ville være på sitt høyeste like før klokken 13.00.

Se bildene fra Bergen nederst i saken.

- Det er ventet at vannet vil være 1,61 meter over det vi kaller sjøkartnull. Med andre ord så vil man kunne oppleve at vann kommer innover på Bryggen i Bergen i 13-tiden i dag, fortalte Øvrebekk.

Verre før
Over Vågen kan imidlertid styrmannen på «Beffen» rapportere følgende:

- Jeg har nå sett det mye jævligere enn dette før i tiden, kommer det tørt fra mannen bak roret.

- Nå er det vel istiden som kommer nå, spår han.

Hyppigere
Meteorolog Camilla Øvrebekk sier at stormflo og tidevann så høyt som man kunne se i Bergen på fredag kan bli et hyppigere syn i fremtiden.

- Med tanke på de klimaforandringene som spås sies det jo at vannet vil stige drøyt 40 centimeter dette århundret, da vil dette garantert bli et hyppigere syn, sier Øvrebekk. I dag er det ifølge meteorologen vanlig med et slikt skue tre ganger i løpet av en vinter.

Det var likevel langt fra noen rekord i Bergen fredag.

- Rekorden er fra 1990 hvor vi hadde 2,41 meter over referansenivå, i dag var det bare drøyt 2,12 meter over, forklarer hun.

Les flere nyheter på ibergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.