*Nettavisen* Nyheter.

Bergen varmere enn Madrid

Bergen var i går varmere enn Madrid, Milano og hele Danmark. Les om rekordåret.

(iBergen.no) Noe galt må vi har gjort med klimaet vårt - det er også meteorologene ganske sikre på. For i går kveld - på lille julaften - kunne bergenserne traske rundt i vårjakken uten å fryse.

- I går hadde vi en makstemperatur på 9,6 grader. Til sammenligning hadde Bilbao i Spania 9,4, Madrid 8,5 og Milano 8,2 som maks i går. Varmest i landet vårt var Tveitsund med 12,4. Sunndalsøra hadde 11,8, forklarer meteorologkonsulent Knut Sætre ved Værvarslinga på Vestlandet.

Ny temperatur-rekord
Det går faktisk mot det varmeste året noen sinne for Bergen sitt vedkommende i år. Foreløpig ligger middeltemperaturen, eller den gjennomsnittelige døgntemperaturen som den også kan kalles, på 9,3 grader.

- Den gamle rekorden er fra 2003 og var på 8,8 grader og den blir nok slått selv om det kan bli litt synkende temperaturer i neste uke. Da vil den ligge og vake mellom fem og sju grader, forklarer Sætre.

- I kveld vil den også falle litt og vi kan faktisk risikere å se noen stjerner fyke forbi.

- Så det letter opp når alle likevel sitter inne?
- Det kan faktisk se ut til at regnet tar en pause og skydekket sprekker opp i kveld ja. Men regner kommer igjen i morgen ettermiddag, skynder meteorologkonsulenten seg å legge til.

Men så var det regnrekorden...
De som ikke liker snø, kan selvsagt glede seg over at det er vårlige temperaturer på linje med 17.mai om dagen. Men regnet ser det ikke ut til at vi kan gjøre noe med. I dag er vi inne i den 58.dagen med sammenhengende regn.

- Den gamle rekorden er fra 2.desember 1974 til 29.januar 1975. Altså 59 døgn uten oppholdsvær. Så den rekorden kommer nok til å ryke.

- Hva med nedbørsmassene?
- Per nå har det falt 463,9 mm så langt i desember, men det er et stykke fra rekorden. Likevel plasserer det vel oss på en 8.plass gjennom tidene. Det ser ikke ut til t det kommer de store mengdene med nedbør den kommende uken heller, men regn blir det. Så vi får håpe på fine inneleker til jul, humrer meteorologen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.