RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen verste i miljøklassen

Miljøgassutslippene i Bergen øker mer enn i andre norske byer. I 2004 tilførte hver eneste bergenser 3,5 tonn CO2 til atmosfæren.

Bergen er ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) blitt landets miljøversting. Fra 1991 til 2004 økte utslippene av klimagassene CO2, metan og lystgass med 16 prosent. Dette er fire prosent over landssnittet.

- Det er særlig utslipp fra veitrafikk som gjør at utslippene har gått opp i Bergen. Disse utslippene står for mer enn halvparten av alle klimagassutslippene i Bergen i 2004. Andre kilder er fyring i boliger og næringsbygg, og utslipp fra avfallsdeponier, sier rådgiver Gisle Haakonsen i SSB til bt.no.

Hver eneste bergenser slapp ut omtrent 3,5 tonn CO2 i 2004, hvilket er et tonn mer enn innbyggerne Oslo og Stavanger slipper ut. I Trondheim er situasjonen omtrent som i Bergen.

En av årsakene til at bilene slipper mer ut, forklarer SSB med at folk har flere og større biler, noe som veier opp for det lavere drivstoff-forbruket til bilene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere