*Nettavisen* Nyheter.

Bergens-båt på grunn i Florida

Bergenseide Spar Orion gikk i morgentimene norsk tid på grunn utenfor Fort Lauderdale. Den kan ha skadet korallrevene.

18.05.06 16:47

- Vi har fått meldingen om at skipet er gått på grunn, men at det verken skal være skade på mannskap, skip eller miljø, bekrefter Ulrich Müller i rederiet Spar Shipping som holder til på Kokstad, og der Helge Eide Knudsen er stor aksjonær.

Ifølge avisen Sun-Sentinel i Florida skal det være oppstått skade på korallrevet utenfor Fort Lauderdale. Korallrevet er et yndet utfartsted for turister, og en miljømessig fanesak i Florida.

Vitenskapsmenn og miljøaktivister frykter skade på revet, som er det innerste av tre som går parallelt med kystlinjen. Spar Orion er det ellevte store skipet som har grunnstøtt på revet siden 1994. Hver gang revet blir truffet, kan det bli skadet på en slik måte at det ikke kan fikses. Eierne kan bli krevd erstatning som går til å reparere revene.

- Millioner av dollar har blitt brukt, sier Ken Banks i Broward County's Environmental Protection Department.

- Vi er i så fall forsikret for den slags skade, sier Ulrich Müller. Han beskriver Spar Orion som en middels stor båt på rundt 200 meter og som stikker 11,5 meter dypt. Det er ikke kjent hvorfor Spar Orion befant seg nær revet, i stedet for oppankret på reden der den skulle være i påvente av å få gå til kai med sement fra Sverige.

- Spar Orion har et indisk mannskap på 22 om bord og båten fører NIS - flagg, forteller Müller som ikke kan huske at det har vært hendelser med denne båten tidligere.

Båten skal ikke ha tatt inn vann, og det er heller ingenting som tyder på at olje har lekket ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.