RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergens-meglere verst

Meglere i Bergen er de verste til å lure til seg folks interesse på boliger ved å bruke lokkepriser.

Nå ønsker Forbrukerombudet å komme til bunns i problematikken.

Bakgrunnen for dette er en undersøkelse Forbrukerombudet tidligere har gjennomført på dette området. Den viste at det ofte ble brukt lokkepriser i prisantydningen for å tiltrekke kjøpere. Dette er i strid med markedsføringsloven.

Kunstige priser
- I flere tilfeller avdekket vi urealistisk lave priser på boliger – det ble brukt lokkepris. Vi sendte ut brev til de aktuelle meglerne, men det synes ikke å ha blitt stort bedre, sier seksjonsjef hos Forbrukerombudet Jo Gjedrem til iBergen.no.

I undersøkelsen, utført i fjor, gikk det også frem at det var meglerne i Bergen som var verstingene. 45 prosent av overdragelser skjer til priser høyere enn 10 prosent over prisantydning.

Verst i Bergen
- De funnene vi gjorde viste at det var meglere i Bergen som hadde dårligst samsvar mellom prisantydning og salgspris, sier Gjedrem.

I denne omgangen ønsker Forbrukerombudet igjen å sette fokus på problematikken, ettersom den ikke har bedret seg mye siden saken var oppe i 2005. Det er ingen konkrete saker Forbrukerombudet går etter nå, men vil som første skritt sende ut et brev til de aktuelle meglerne.

Tips Forbrukerombudet
Dersom du har tips ønsker Forbrukerombudet at du tar kontakt med dem. Det kan gjøres på telefon 23 400 600.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere