*Nettavisen* Nyheter.

Bergens morsomste damer

Det er mulig det har vært vist noe morsommere på en bergensk scene, men det må være lenge siden. Herborg og Hope er om noe, for morsomt.

13.01.06 14:42

Herborg Kråkevik og Christine Hope er løs. Hvis du bare skal se et show i år så vet du hvor du bør gå.

Herborg er tilbake der hun startet egentlig - som usannsynlig morsom komedienne med et spekter som de fleste vil misunne henne. Lokale karakterer blir lokket fram, parodier over kvinnelige syngekolleger med Sissel som en sikker vinner, men med dobbeltparodien av Kari Bremnes og Liv Ullmann som skal læres opp til å være mer sensuell som høydepunktet.

For Christine Hope vil dette være det endelige gjennombruddet som en av landets desidert mest morsomme kvinner. Rettnok er revyen vel lokal til å nå lengre ut, men å erstatte et par av de breieste numrene med andre så er dette en nasjonal vinner så det holder.

Forestillingen er ikke direkte enkel. Den krever at en lar seg lokke inn i de to damenes verden og det tar for det fleste ikke mer enn fem minutter av forestillingen før vi er der. Først inne så er vi fortapt. Da kommer latterkule etter latterkule på en måte som gjør at en innimellom lengter etter et dødpunkt.

Og hvis det er eneste ankepunktet vi kan finne mot en revy, at den er for morsom, da går vi ut fra at de har gjort en god jobb.

Er det så ingenting å kritisere? Det må være at de som kom for å høre Herborg synge minst en hel sang uten å bli avbrutt av det vandrende adrenalin vraket Christine Hope, måtte gå skuffet hjem. Men til gjengjeld fikk de Hopes fullemann på vei hjem, de fikk moren til Karoline Krüger og "den einaste homsen på Dale"

Og var det fremdeles noen som hadde magemuskler igjen så orket de også de to som tre kvinner på randen i det som var det egentlige avslutningsnummeret.

Terningen stoppet på fem og høyere kan en ikke prestere uten å få seks, men så var det den der vitsen om hun som ikke hørte fordi det humpet slik på bussen.... Den viste at det fortsatt er ørlite å gå på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.