*Nettavisen* Nyheter.

Bergens skrekk tatt igjen

I desember ble han dømt for 79 lovbrudd. Søndag ble han tatt for råkjøring for n'te gang.

20.01.09 15:23

(iBergen.no) 48-åringen er ikke engang ferdig med å sone straffen han fikk i desember, men klarte likevel å bli tatt for råkjøring og kjøring uten førerkort i helgen.

Gjentakelsesfare
Tirsdag ble han varetektsfengslet i Nordhordland tingrett, siktet for tre tilfeller av kjøring uten førerkort og én fartsovertredelse.

Begrunnelsen for fengslingen er ikke overraskende gjentakelsesfaren.

- Grunnlaget er at siktede har gjort dette en rekke ganger, sier politijurist Sidsel Huse til iBergen.no. Hun fikk medhold av retten i sin begjæring om fire ukers varetekt for 48-åringen.

Dømt i desember
I desember tilsto han blant annet 23 tilfeller av råkjøring, 16 tyveri eller innbrudd og 25 tilfeller av kjøring uten førerkort. Alle lovbruddene var begått i løpet av ett år og fire måneder. Han fikk da sin 24. dom pålydende 10 måneders fengsel.

Året før ble han dømt for hele 26 trafikklovbrudd, blant annet ble han foreviget av en fotoboks idet han suste forbi, sovende bak rattet. Dommen resulterte i nok en fengselsstraff for mannen, uten at det gjorde noe nevneverdig inntrykk på 48-åringen. For to uker senere ble han igjen arrestert for ni nye straffbare forhold.

79 lovbrudd
Etterhvert vokste listen til hele 79 lovbrudd som han altså tilsto og ble dømt for i desember. Han begynte umiddelbart å sone på straffen sin, men ble innvilget permisjon i forbindelse med jul. Denne kom han aldri tilbake fra og i mellomtiden har han pådratt seg fire nye overtredelser av vegtrafikkloven.

Det er ikke kjent hvordan 48-åringen stiller seg til den nye siktelsen mot ham. Men han anket avgjørelsen om fire ukers varetekt til Gulating lagmannsrett.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.