RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Endelig - på skinner!
Endelig - på skinner! Foto: Njål Svingheim (Jernbaneverket)

Bergensbanen er åpen igjen

Sist oppdatert:
Bergensbanen er åpen igjen for trafikk mellom Vaksdal og Trengereid, etter å ha vært stengt siden torsdag, melder Jernbaneverket.

Strekningen åpnet for godstrafikk lørdag, men har vært helt stengt for passasjertrafikk fram til klokka 7 mandag morgen, på grunn av et ras ved Boge i Hordaland torsdag.

– Nå går alt som normalt igjen, men vi har vakthold av strekningen hele tiden for å følge med, sier pressekontakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til NTB.

Eksperter var på rasstedet søndag formiddag for å vurdere situasjonen, og Jernbaneverket opplyser at geologene har vurdert strekningen trygg nok for passasjertog.

Også E16 gjennom Vaksdal i Hordaland ble truffet av raset, men i motsetning til Bergensbanen vil veien tidligste åpne igjen onsdag, ifølge Statens vegvesen.

12. mai gikk det et ras på samme sted som på torsdag, men rasområdet er flere ganger større denne gangen. Et passasjertog kjørte inn i raset, men ingen ble skadd i hendelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere