*Nettavisen* Nyheter.

Bergensbanen stengt – NSB får ikke tak i busser

Bergensbanen er stengt, og NSB sliter med å finne alternativ transport. Foto: Njål Svingheim (Jernbaneverket)

Bergensbanen er fortsatt stengt etter at et lokaltog rev ned kjøreledningen.

12.06.14 09:19

Det arbeides på spreng med å utbedre feil på to forskjellige steder på Bergensbanen, men jobben er så omfattende at strekningen Arna-Voss er stengt på ubestemt tid.

- Vi står overfor en langt mer omfattende jobb enn vi i utgangspunktet hadde grunn til å anta. Det gjør at det er stor usikkerhet om når feilene er ferdig utbedret og vi kan gjenåpne strekningen for ordinær trafikk, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Problemet startet onsdag kveld da et tog rev ned kjøreledningen og ble stående bom fast i den drøyt åtte kilometer lange tunnelen Trollkona mellom Dale i Vaksdal og Bolstadøyri i Voss.

De 130 passasjerene i lokaltoget som kjørte seg fast, måtte bli om bord i toget i to timer. Da toget skulle trekkes ut av tunnelen, oppsto flere skader.

Ingen prognose
- Det jobbes for fullt med å utbedre feilen i tunnelen som går nesten hele veien fra Dale til Bolstadøyri. I tillegg ble kjøreledningen revet av på en strekning på rundt 100 meter mellom Trengereid og Arna da toget skulle fraktes til Bergen. Vi har foreløpig ikke full oversikt over skadeomfanget her og tilgangen på mannskaper og maskiner er noe redusert på grunn av den omfattende jobben lenger opp i dalen, sier Korslund.

Noen prognose for når Bergensbanen kan åpnes igjen, er torsdag formiddag helt i det blå, men mye kan tyde på at hele torsdagen går med til å reparere feilene.

Foreløpig går det lokaltog mellom Bergen og Arna, men all annen togtrafikk er innstilt.

Få busser
Problemene på Bergensbanen skapte trøbbel for NSB og tusenvis av reisende. Togselskapet jobbet hele natt til torsdag med å få tak i busser både mellom Bergen og Arna og videre til Voss og Oslo, men uten å lykkes, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til NRK.

- Vi har ikke fått et eneste napp. Det er veldig vanskelig å få tak i busser, så dette er krise, sa Myhre torsdag morgen og kom med følgende oppfordring til de reisende:

- Nå er vi nødt til å be folk om å finne andre løsninger på transport til og fra jobb. Hvis man har andre muligheter, for eksempel til å ha hjemmekontor i dag, så anbefaler vi det, sier Myhre.

Også på Meråkerbanen er det torsdag problemer etter ras og utglidning av masse. Det betyr at banen er stengt mellom Kopperå og Storlien. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag