RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergensbanen stengt etter ras

Foto: Rune Jensen
Sist oppdatert:
Snøoverbygg ved Myrdal skal være knust.

(Bergensavisen): Det har gått et stort jordras ved Myrdal stasjon, og sporet er derfor stengt for togtrafikk, ifølge NSB.no.

Et snøoverbygg ble tatt av raset, som gikk helt inntil stasjonsbygningen på Myrdal. Ingen personer ble skadet, ifølge NRK.

– Det er veldig omfattende ras, og vi antar at det kan ta noen dager før det blir ryddet opp, sier pressevakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til kanalen.

Elisabeth Pettersen var på vei hjem til bergen etter Oslo-tur. Toget ble ståenden på Ål stasjon etter raset, forteller hun til BA i 1715-tiden søndag.

– Vi har fått informasjon om at det har gått er stort jordras ved Myrdal. Et snøoverbygg skal være knust og begge spor er berørt, forteller hun.

– De venter ikke å kunne åpne banen igjen i dag, slik jeg oppfattet det, legger Pettersen til.

Usikkert med busstransport
Da BA snakket med henne hadde passasjerene på vei til Bergen sittet og ventet i toget på informasjon om transport i 30 -60 minutter.

– Jeg regner med NSB driver og undersøker om de kan skaffe busstransport videre, og hvor bussen eventuelt kan gå. Det er jo uvær mange steder i fjellet, så det er usikkert hvilken vei bussen kan kjøre, sier hun til BA.

Passasjerne holder humøret oppe, sier Pettersen.

– Folk drikker kaffe og strikker. Det er varmt og vi sulter ikke, så det går greit foreløpig, forsikrer hun.

NSB melder på sine nettsider at de arbeider med å skaffe alternativ transport og at det vil bli buss på strekningen Voss-Oslo S og Ål-Bergen.

De opplyser at reisende må regne med forsinkelser.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere