Gå til sidens hovedinnhold

Bergenser råkjørte i søvne

46-åringen raste forbi fotoboksen - mens han sov!

(iBergen.no) Nå er den notoriske grisekjøreren tatt for n'te gang, i vill fart bak rattet.

Gatas skrekk er svært aktiv bak rattet. Til tross for at han aldri har hatt førerkort ble han 30. juli dømt i Nordhordland tingrett for elleve tilfeller av råkjøring forbi fotoboksen i Fløyfjellstunnelen, samt to fyllekjøringer.

Én av gangene sov han mens han suste forbi fotoboksen.

Alle tilfellene skjedde i løpet av fire uker, tre av dem på samme dag. Og alt dette bare én måned etter at fengselet hadde løslatt ham på prøve.

Men dommen på seks måneders ubetinget fengsel gjorde ikke inntrykk på mannen med langt rulleblad. Hele 13 ganger tidligere er han dømt for brudd på vegtrafikkloven, og seks av dem var for rattfyll.

Og til tross for at det bare er to uker siden dommen, er han tatt på nytt igjen - for hele ni forhold!

- Totalt ukritisk
I dommen av 30. juli konkluderer retten at mannen «viser en totalt ukritisk holdning til regelverket og de interesser det verner.»

Sammen med andre lovbrudd har han 26 dommer på samvittigheten, deriblant en forvaringsdom fra østlandet for en grov voldtekt. Denne er imidlertid anket.

Søndag ble han tatt etter han skal ha gjort innbrudd i en bolig i Masfjorden. Med stor besluttsomhet tok han seg gjennom en dør med en motorsag. Derfra halet han med seg ut en 70 kilos safe og en rødrev, ifølge politiet.

Nok et blinkskudd
I flukten fra stedet skal han ha benyttet en stjålet bil med stjålne bilskilt. I full fart forbi en fotoboks ble han igjen foreviget som fartssynder.

Onsdag fremstilles han for varetektsfengsling i Bergen tingrett nok en gang.

- Vi begjærer ham fengslet på grunn av gjentakelsesfaren, sier politijurist Robert Haukeland til iBergen.no.

Det er ikke kjent om mannen erkjenner straffskyld etter den nye siktelsen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene