Bergenserne svikter norsk film

Trond Fausa Aurvåg og «Den brysomme mannen» har kun trukket 1962 bergensere til kinoen i høst.

Trond Fausa Aurvåg og «Den brysomme mannen» har kun trukket 1962 bergensere til kinoen i høst. Foto: SMN

Fire av de mest kritikerroste norske filmene i høst har bare trukket 10.400 bergensere. Kun «Fritt Vilt» går bra på Bergen Kino.

09.11.06 08:25

Blant filmene kinopublikummet har sviktet er «Den brysomme mannen», som ble vist på årets filmfestival i Cannes. Knapt 2000 bergensere har sett filmen, skriver Bergensavisen.

I tillegg har de kritikerroste norske filmene «Reprise», «Sønner» og «Marias menn» kun trukket et par tusen seere hver. Disse fire filmene, som alle ble kraftig profilert og markedsført, trakk til sammen 10.400 seere i Bergen i høst.

«Fritt vilt» har imidlertid hatt en god høst, og ligger på tredjeplass over årets mest besøkte norske filmer. Den har så langt trukket over 15.000 seere på Bergen Kino og går fremdeles godt, noe som fort kan gjøre den til årets norske suksess.

De mest sette norske filmene så langt i år er «Slipp Jimmy fri» og «Gymnaslærer Pedersen» som begge ligger rett foran «Fritt Vilt» i antall besøkende. På jumboplass av norske filmer hos Bergen Kino i år ligger «It's Hard To Be A Rock'N Roller» med 698 besøkende.

Norske filmer står for 15-20 prosent av billettinntektene på Bergen Kino.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.