RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergesen bekrefter LNG-bestillinger

Sist oppdatert:
Nå Hong-Kong-kontrollerte Bergesen og japanske NYK har endelig bekreftet ordre av tilsammen fem nye LNG-skip som skal innpå kontrakter for Nigeria LNG
Den lange tiden fra intensjonsavtalen til endelig bestilling har imidlertid ført til at prisen på skipene er økt, melder TradeWinds tirsdag. Ordrene ble opprinnelig plassert i fjor høst, men id en lange perioden frem til bekreftelse har prisene steget markert hos verftene.

Skipene ble bestilt for å betjene den sjette produksjonslinjen for flytende naturgass ved Nigeria LNG. Den endelig beslutning for utbyggingen av den sjette linjen har imidlertid trukket. Fortsatt er ikke den endelige beslutning tatt, men Nigeria LNG har valgt å plassere ordren, og viser til behov for mer kapasitet til å betjene linjen 1-5, melder TradeWinds.

NYK skal bygge to av skipene til en samlet pris på 351,4 millioner dollar, det gir en skipspris på 180,7 millioner dollar. Bergesen skal bygge de tre resterende skipene som leveres i 2007 og 2008. Bergesen-skipene skal bygge spå Daewoo-verftet. Bergesen har også en opsjon på et fjerde skip.

Skipene vil gå på 20 år lange kontrakter til NLNG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere