RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergesen bygger FPSO

Sist oppdatert:
Bergesen Worldwide Offshore er klare til å bygge om en ny gammel tanker for olje- og gassproduksjon etter å ha sikret seg plass på Sembawang-verftet
BW Offshore har inngått en kontrakt med Sembawang, et datterselskap i singaporske SembCorp Marine om konvertering av en 360.000 dødvekttonns supertanker til FPSO-bruk.

Konverteringen er prisberegnet til 88 millioner dollar og gjøres mot en 15 år lang kontrakt med det meksikanske statsoljeselskapet Pemex.

FPSO'en vil bli den første i arbeid i Mexico-gulfen og vil både fungerer som produksjonsskip og hub og eksportterminal for ubyggingsområdet.

Kapasiteten til det "nye" produksjonsskipet vil bli på 600.000 fat pr. dag inkludert 200.000 fat pr. dag i prosesseringskapasitet.

FPSO'en vil få den tredje største oljeproduksjonskapasiteten på noen eksisterende FPSO i dag i tillegg til den største gjennomstrømningskapasiteten i verden.

Fartøye skal ved levering i fjerde kvartal i år installeres på Ku-
Maloob-Zaap-feltet i Campeche-bukten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere