RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergesen i svake markeder

Sist oppdatert:
Tross sterke resultater i tankmarkedet, trekkes driftsresultatet ned i Bergesen. Spesielt gass og offshore er svake områder for rederigruppen
Bergesen fikk et driftsresultat på 10,1 millioner dollar i første kvartal, justert for en salgsgevinst på 0,6 millioner dollar. Det er ned fra 15,2 millioner i driftsresultat før gevinster på 10,4 millioner dollar i fjor.

Rederiet hadde fraktinntekter på 122,8 millioner dollar i første kvartal, en svak økning fra i fjor, og dette skyldes i hovedsak økte tankrater.

- Til tross for et sterkt tankmarked, førte svake resultater i de andre segmentene til et lavere driftsresultat, skriver rederiet i en kommentar til tallene.

I tillegg til svakere inntjening i flere av segmentene, sliter Bergesen med økte kostnader som følge av den styrkede krone.

Driftskostnadene økte til 82,6 millioner dollar fra 71,9 millioner dollar i første kvartal 2002.

Resultat før skatt utgjorde 11,3 millioner, mot 30,8 millioner i samme periode i fjor.

Bergesen venter imidlertid bedring gjennom året, og en kraftig forbedring neste år.

- Styret venter et bedre driftsresultat i 2003 enn i 2002, men en vesentlig økning kan ikke ventes før 2004, skriver selskapet i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere