RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergesen kjøper Prosafe

Sist oppdatert:
Bergesen Worldwide har kjøpt 4,79 millioner og har 15,3 prosent av selskapet.
Av: Niels Ruben Ravnaas NA24

Bergesen kjøpte aksjeposten fra Christer Ericsson. Ericsson fikk betalt aksjer ved salget av Consafe, og velger nå å selge disse.

Bergesen vil fortsette å spille en rolle i konsolideringen i FPSO-markedet

- Vi har i noen tid vært talsmenn for en konsolidering av FPSO-markedet. Etter hvert som økende aktivitet driver etterspørselen etter kompetanse og ressurser vil større selskaper være i bedre posisjon til å betjene kundenes stigende forventninger, sier BW Offshore visestyreformann, Andreas Sohmen-Pao, i en pressemelding.

Ledelsen i Prosafe satt i møte og var foreløpig ikke tilgjengelig for en kommentar. De hadde riktignok fått med seg det som skjer.

Prosafe bekreftet mandag at de hadde inngått avtaler med utvalgte aksjonærer i Petrojarl om kjøp av 22.178.593 aksjer tilsvarende 29,57 prosent av aksjene i Petrojarl.

Kjøpet vil bli gjort opp i kontanter og delvis utstedelse av 2,1 millioner Prosafe-aksjer til utvalgte Petrojarl.

Prosafe har også fått konkurranse om Petrojarl, etter at Teekay har slukt rundt 15 prosent av selskapet. Les mer om den saken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere