RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergesen og ProSafe posisjonerte for FPSO-kontrakter

Sist oppdatert:
Både Bergesen og ProSafe kan bli vinnere av nye FPSO-kontrakter i Vest-Afrika denne våren. Begge er ansett som best posisjonert i forhold til hvert sitt anbud, men konkurransen er stor
Bergesen kunne torsdag melde at de deltar i to anbud på kontrakter for Flytende produksjonsskip (FPSO'er). Rederiet er langt fra alene om å by på disse kontraktene, og får konkurranse av både ProSafe of Fred. Olsen energy, som begge er etablerte aktører i dette markedet.

Den første kontrakten som er forventet å bli tildelt er Amerada Hess sin kontrakt på Okume/Oveng-feltet utenfor Ekvatorial Guinea. Tildelingen er ventet i overgang mars/april, og Bergesen skal være den heteste kandidaten til å vinne anbudet. Bergesen har allerede en FPSO i produksjon på nabofeltet Ceiba for samme operatør. I tillegg til Bergesen, så er SBM, Modec og ProSafe inne med anbud.

Omtrent samtidig er det ventet at Addax Petroleum vil tildele kontrakten på Okwori-feltet. Alle de tre norske er med i konkurransen, i tillegg til Bluewater og SBM.

Det tredje anbudet i Vest-Afrika denne våren gjelder Canadian Natural Resources Baobab-kontrakten. Kontrakten utenfor Elfenbenskysten er ventet tildelt i mai/juni. I dette anbudet er ProSafe i front som følge av oljeservicekonsernets pågående forretningsforhold med CNR. ProSafe driver i dag Espoir-feltet på Elfenbenskystens kontinentalsokkel for CNR.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere